De 10 grootste sterren in het internationale voetbal van 2024

In het huidige voetbaltijdperk zijn er een aantal spelers die zich onderscheiden door hun uitzonderlijke talent en prestaties. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben jarenlang het wereldvoetbal gedomineerd en blijven ondanks hun leeftijd op hoog niveau presteren.

Ronaldo, die nu in Saoedi-Arabië speelt, blijft indruk maken met zijn fysieke kracht en doelpunten. Zelfs in een competitie buiten Europa is hij nog steeds een doelpuntenmachine. Messi, nu actief in de Verenigde Staten, heeft zijn status als een van de beste voetballers aller tijden verstevigd door de Ballon d’Or in 2023 te winnen, mede dankzij zijn wereldtitel met Argentinië in 2022.

Naast deze twee legendes zijn er jongere sterren die het toneel overnemen. Erling Haaland, die bij Manchester City een absoluut fenomeen is, wordt vaak vergeleken met Ronaldo vanwege zijn fysieke kracht en scoringsvermogen. Zijn debuutseizoen bij City was ronduit spectaculair, waarin hij de Premier League en de Champions League won en meer dan 50 doelpunten scoorde. Haaland lijkt klaar om jarenlang de top te domineren, net als Kylian Mbappé, die eveneens als een van de grootste talenten van zijn generatie wordt gezien. Mbappé heeft al op jonge leeftijd grote successen geboekt, waaronder meerdere Ligue 1-titels en een wereldbekerfinale waarin hij een hattrick scoorde.

Een andere ster die het voetbal momenteel vormgeeft, is Neymar. Hoewel hij vaak geplaagd wordt door blessures, blijft zijn creativiteit en techniek ongeëvenaard. Zijn overstap naar Saoedi-Arabië betekende een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, maar zijn invloed op het wereldvoetbal blijft groot, vooral vanwege zijn spel voor zowel PSG als het Braziliaanse nationale team. Kevin De Bruyne, de Belgische middenvelder, is ondertussen een van de meest invloedrijke spelers in de Premier League. Zijn spelinzicht en precisie in passing maken hem cruciaal voor Manchester City’s succes.

Ondanks dat Messi en Ronaldo hun carrière in de nadagen naderen, zijn er nieuwe spelers zoals Jude Bellingham en Phil Foden die de toekomst van het voetbal vormen. Bellingham, die momenteel uitkomt voor Real Madrid, heeft op jonge leeftijd al indruk gemaakt door zijn volwassen spel en leiderschap op het middenveld. Foden, aan de andere kant, is een sleutelspeler voor Manchester City en wordt gezien als een van de meest technisch begaafde spelers van Engeland.

Vinicius Junior, de Braziliaanse vleugelaanvaller van Real Madrid, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest opwindende spelers ter wereld. Zijn snelheid, dribbeltechniek en doelgerichtheid hebben hem een vaste waarde gemaakt bij zowel Real Madrid als het Braziliaanse nationale team.

Tenslotte is er de opkomende ster Lamine Yamal, die al op jonge leeftijd voor Barcelona speelt. Zijn debuut op slechts 15-jarige leeftijd was historisch, en zijn talent doet denken aan de beginjaren van Messi bij dezelfde club. Met zijn snelheid en technische vaardigheden wordt hij gezien als een van de toekomstige grootheden van het voetbal.

Deze tien spelers vertegenwoordigen een mix van ervaring, kracht en jeugdig talent. Terwijl de carrières van Messi en Ronaldo langzaam afnemen, staat er een nieuwe generatie klaar om hun nalatenschap voort te zetten en het voetbal de komende jaren te domineren.