Nieuws VC Woerden

Eerste Crea-doe data bekend

29-01-2019

Op de vrijdagen 8 februari en 1 maart hebben we weer Crea-doe ochtenden. We doen dan allerlei klusjes en bereiden zo de actieperiode van 2019 voor. Koffie, thee en cake staan dan weer klaar in de werkruimte, Rosmolenlaan 3 (Woerden) van 9.30 tot 12.00 uur.
Van harte welkom en neem gerust iemand mee, gezellig!

Bijvulmateriaal inleveren

29-01-2019

Op dit moment zoeken we knikkers, strijkkralen, autootjes, kleine poppen, Barbies, zomerkleding (maat 116 t/m M), kleine puzzeltjes en spelletjes zoals domino, memory en kwartet.
Het inleveren van dit en ander bijvulmateriaal kan op de vrijdagen 1, 8 en 15 februari en op vrijdag 1 maart tussen 9.30 en 12.00 op de Rosmolenlaan 3 (Woerden).
Als jij deze spulletjes niet meer gebruikt, wij nemen het graag in ontvangst om daarmee ingeleverde schoenendozen aan te vullen. Alvast bedank voor je bijdrage!

Eerste nieuwsbrief van 2019 komt eraan

29-01-2019

De eerste nieuwsbrief van seizoen 2019 komt er bijna aan. Hij staat vol met nieuws over onder andere ons 10 jarig jubileum, uitdelingen in kamp Moria van Lesbos, een uitdeelreis naar Sierra Leone, Crea-doe data en een workshop High Tea waaraan je kunt deelnemen. Als je hierover meer wilt weten, houd dan de site en je mail in de gaten.

Nieuwsbrief van december 2018

11-12-2018

De laatste nieuwsbrief van dit seizoen is weer uit en we kijken graag nog even terug op de mooie actieweken die al weer achter ons liggen.

Wij willen iedereen, die op welke wijze dan ook zijn of haar bijdrage geleverd heeft, hartelijk bedanken. We wensen iedereen hele fijne dagen toe en alle goeds voor het nieuwe jaar. Vanaf januari pakken we de draad weer op en volgt er een nieuwsbrief met allerlei (nieuwe) activiteiten.

Container laden Sierra Leone en afronding

01-12-2018

Vandaag hebben we de container geladen voor Sierra Leone met ruim 8.000 met zorg gevulde schoenendozen. We konden nog veel extra spullen erbij doen, zoals schoolpakketten, voetbalkleding, voetballen en zeep. Een super gave afsluiting van 3 weken lang werken met vele lieve vrijwilligers. De verwachting is dat de container begin januari in Freetown, Sierra Leone, zal aankomen.

Nadat we de vrachtauto met container uitgezwaaid hadden, hebben we de actieperiode leuk afgesloten met koffie, thee, taart en een drankje.

Wij willen iedereen, die op welke wijze dan ook zijn of haar bijdrage geleverd heeft, hartelijk bedanken. We hebben hele mooie weken met elkaar gehad.

Binnenkort komt onze laatste nieuwsbrief van 2018 uit en pakken we in januari de draad weer op.

Op naar de 3e en al weer de laatste week

26-11-2018

Week 2 is ook al weer om, de tijd vliegt als je lekker bezig bent. We zijn blij en dankbaar met de hulp van iedereen. Afgelopen week is er hard gewerkt en we liggen weer op schema: het totaal gecontroleerde dozen staat nu op 7.469. Hartelijk dank allemaal!

Maar we zijn er nog niet, nog ruim 3.000 te gaan voordat onze taak erop zit. We kijken daarom weer uit naar jullie hulp voor aankomende week. We zijn open van maandag t/m vrijdag van 09.00- 17.00 uur en op woensdag en donderdagavond van 19.00- 21.30 uur.
Als we onverhoopt toch eerder klaar zijn dan communiceren we dit op Facebook en op onze site. Dus neem vanaf donderdag even een kijkje voordat je hiernaartoe komt.

Agelopen week hebben we 2 dagdelen aan de dozen voor Lesbos gewerkt, we gaan hier morgen mee verder. Als de 2.200 dozen daarvoor klaar zijn dan gaan we verder met de dozen voor Sierra Leone om de container volledig te kunnen vullen.
Voor Lesbos kunnen we nog mutsen, sjaals en handschoenen gebruiken en voor Sierra Leone jongens zomerkleding maat 116 t/m M.

Aankomende zaterdag 1 december gaan we de container voor Sierra Leone laden. Iedereen die dit jaar op welke manier dan ook betrokken is geweest bij de actie, is vanaf 14.45 uur van harte welkom om bij het laatste stukje van het laden te zijn. Na het uitzwaaien van de container sluiten we dit seizoen graag met jullie af onder het genot van koffie, taart en een drankje. Dit alles vindt plaats op de Oostzee 14.

Wij zoeken dit bijvulmateriaal

19-11-2018

Net begonnen aan de tweede week en we zien nu al dat we van sommige spulletjes tekort gaan krijgen: jongens zomerkleding maat 116 tot en met maat M, puzzels en spelletjes (in kleine doosjes) en (strijk)kralen waarvan we zelf sieraden setjes maken. Als je deze spulletjes thuis hebt liggen en het niet meer gebruikt, we nemen het héél graag in ontvangst. Inleveren kan tijdens onze openingstijden. Hartelijk dank alvast!

Week 1 zit erop

17-11-2018

Week 1 zit erop. In totaal zijn 3.195 schoenendozen verzendklaar gemaakt door vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en alle vaste vrijwilligers die meedraaien in de organisatie. Hartelijk dank aan iedereen. En voel je welkom om ons te komen versterken; er is nog plek vrij en het is heel dankbaar werk om te doen. Samen maken we 2.200 kinderen in het vluchtelingenkamp van Lesbos en 8.000 kinderen in Sierra Leone heel blij en willen we ze een onvergetelijk moment bezorgen. Dat wil jij toch ook?

Beachflag van De Reclameplakkers

16-11-2018

En dit is het prachtige resultaat van de Beursvloermatch 2018 met de De Reclameplakkers uit Woerden. Een super mooie beachflag! Wij danken hen hartelijk voor de prettige communicatie en snelle afhandeling. We zijn er erg blij mee.

Gezellig bezig

15-11-2018

We zijn lekker aan het werk in ons Verwerkingscentrum. We zijn bezig voor Sierra Leone. Morgen gaan we over de 3.000 schoenendozen. Van harte welkom om mee te doen; ook heel leuk om samen met een vriend(in), je (klein)kind, etc. te komen. Onze openingstijden staan op de site.

Dag twee

13-11-2018

Dag 2 van de verwerkingsperiode: wat een gezellige dag met veel bekende vrijwilligers in huis. En ook enkele nieuwe gezichten gezien; heel leuk! Iedereen van harte welkom om te komen helpen! Onze openingstijden kun je op deze site vinden.

Terugblik Opwarmavond

09-11-2018

Wat een inspirerende Opwarmavond hebben we gehad. Geraakt door de hoge opkomst van zoveel bezoekers. En geraakt door het verhaal over hoe mensen moeten leven in kamp Moria op Lesbos. Het zijn verschrikkelijke omstandigheden. Hierdoor zeer gemotiveerd om de duizenden schoenendozen verzendklaar te gaan maken en de kinderen een onvergetelijk moment te bezorgen en dat ze de ellende hopelijk even mogen vergeten. 

dscn3050-150x112.jpg

Opwarmavond 8 november

04-11-2018

Op donderdag 8 november vindt de jaarlijkse Opwarmavond plaats in het Verwerkingscentrum en kun je zien hoe het er allemaal uitziet op de nieuwe locatie. We ontvangen gastspreker Dick van Suilichem, directeur van GAiN. Hij zal uitleg geven over de werkwijze van GAiN en het samengaan met de Schoenendoosactie.
Dick gaat ook vertellen over zijn ervaringen in het vluchtelingenkamp Lesbos dat hij onlangs bezocht heeft en waar ruim 2.000 schoenendozen vanuit Woerden naar toe zullen gaan.
Ton Bannink, projectleider van Actie4Kids, is eveneens aanwezig.
Na de koffie, thee en cake geven we een rondleiding in het Verwerkingscentrum. Als je liever praktische klusjes doet, dan kan dat ook.

Van harte welkom van 19.30 tot 21.30 uur op de Oostzee 14 in Woerden (inloop is vanaf 19.15 uur).

Beursvloer match met De Reclameplakkers

26-10-2018

Tijdens de Beursvloer van 11 oktober hebben we een leuk match gemaakt met De Reclameplakkers uit Woerden. Zij gaan voor ons een nieuwe banner maken die binnenkort in ons Verwerkingscentrum te zien is. Dankjewel De Reclameplakkers. Heel blij mee!

Bijvulmateriaal: hoe kun jij helpen?

26-10-2018

Voor het verzendklaar maken van de schoenendozen kunnen we altijd wat extra spulletjes gebruiken. Bijvoorbeeld petjes. Ook kralen ontvangen we graag: we maken daarvan armbanden setjes zodat kinderen dat zelf kunnen rijgen.

Nieuwsbrief is uit

18-10-2018

De nieuwsbrief van oktober is weer uit!

Nieuw aanmeldsysteem is live

10-10-2018

Vanaf nu kun je je via de site aanmelden voor de dagen dat je in het Verwerkingscentrum wilt komen helpen. Via het vernieuwde aanmeldformulier kun je je gemakkelijk opgeven voor de data en dagdelen die je wilt komen. We hebben het systeem vereenvoudigd en het inlogsysteem van de afgelopen jaren is van de site verwijderd. Je hebt dus geen wachtwoord meer nodig :-).

Bijvulmateriaal inleveren

10-10-2018

Omdat we alles verhuisklaar gaan maken op de Rosmolenlaan 3 kun je op donderdag 11 oktober tussen 9.30 en 12.00 uur hier voor het laatst bijvulmateriaal inleveren.
Daarna kan het weer op de locatie van ons Verwerkingscentrum: Oostzee 14 in Woerden. Dat kan vooraf aan de Opwarmavond van 8 november (19.00-19.30 uur), op vrijdag 9 november tussen 9.30 en 12.00 uur of tijdens de verwerkingsperiode gedurende de openingstijden. De openingstijden kun je hier vinden. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage. 

Per 1 november gaan we naar GAiN

20-09-2018

Graag laten we jullie weten dat Actie4Kids, en dus ook ons Verwerkingscentrum, per 1 november overgaat naar GAiN. Stichting de Samaritaan waar we nu nog onder vallen, gaat verder met kleinere projecten.

Vanuit Woerden zijn we erg blij dat deze stap gezet is. We gaan straks onder een grotere organisatie vallen, waarbij we de Schoenendoos actie kunnen laten groeien. We hebben meerdere raakvlakken met GAiN. Ook zij zijn een organisatie met vele vrijwilligers die zich met hart en handen inzetten voor mensen die gebukt gaan onder armoede en ongelijkheid.
Als hulpverleningsorganisatie heeft GAiN ruime ervaring met het brengen van praktische hulp aan deze doelgroep. Zo brengen zij regelmatig kleding, meubilair, bedlinnen, etc. naar Oost-Europa en naar vele andere plekken in de wereld. En ook schoenendozen zijn al regelmatig door GAiN vervoerd naar kwetsbare kinderen.

We werkten dus al langer samen en nu we binnenkort ECHT samengaan, voelt dat helemaal goed en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Als je interesse hebt in de nieuwsbrieven van GAiN, dan kan je je hier aanmelden via deze link.

logo gain-130x90.png

Maatschappelijke stage

17-09-2018

We hebben zeker nog plek voor 10 leerlingen die bij ons hun Maatschappelijke stage willen komen doen.
Al jaren lang komen in november leerlingen van het Kalsbeek College en het Minkema College schoenendozen controleren. We geven je in eerste instantie uitgebreide informatie waarom en voor welke kinderen wij deze schoenendozen verzendklaar maken. Tijdens de Opwarmavond van 8 november hoor en zie je hier veel over.
Stage lopen kan van 12 tot en met 28 november waarbij je minimaal 12,5 uur "moet" maken, maar meer kan ook. Tot ongeveer 20 uur. Het kan overdag en 's avonds.
Bij de eerste keren dat je stage komt doen, wordt je door een ervaren iemand goed op weg geholpen. Zodat je daarna makkelijk je weg kunt vinden. Je krijgt uitleg welke spulletjes wel of niet in de schoenendoos kunnen blijven zitten.
We hebben hele goede ervaringen met Maatschappelijke stagiaires. Het is gezellig bij ons en je mag je stage ook samen met een vriend(in) komen doen. Interesse? Mail dan Helene Kock en zij stuurt je meer informatie toe.

dsc01394-600x450-150x112.jpg

dsc01707-600x450-150x112.jpg

Najaarsmarkt Wilnis

11-09-2018

Afgelopen zaterdag waren we weer als vanouds vertegenwoordigd op de Najaarsmarkt in Wilnis. De kerk uit Wilnis organiseerde deze markt al weer voor de 10e keer. In onze kraam verkochten we cadeaupakketjes, leuke spellen en de mooiere tweedehandspullen. Het prijzenrad werd weer goed uitgeprobeerd door de kinderen.

Leuk om hier te zijn waar zoveel vrijwilligers voor ons naaien, breien, schoenendozen versieren en ook helpen met schoenendozen verzendklaar maken.

braderie in wilnis-601x338-150x84.jpg

Nieuw aanmeldsysteem verwerkingsperiode

11-09-2018

Leuk om te vermelden is dat er een nieuw aanmeldsysteem op dit moment gemaakt wordt. Je kunt straks via één aanmeldformulier makkelijk en snel aanklikken wanneer je bij ons schoenendozen wilt komen controleren. In de nieuwsbrief van eind september/begin oktober zullen we er meer over vertellen.

13 september Crea-doe ochtend en bijvulmateriaal

06-09-2018

Op donderdag 13 september is iedereen weer van harte welkom op onze Crea-doe ochtend. Deze vindt plaats tussen 9.30 en 12.00 uur op de Rosmolenlaan 3 in Woerden (pand naast bioscoop).

Er staan weer diverse klusjes klaar, zoals allerlei bijvulmateriaal uit de plastic halen, Barbies aankleden, knikkerzakjes vullen, schoenendozen versieren en lapjes stof knippen voor de te naaien tassen.
Ook nemen we graag bijvulmateriaal aan, zoals muziekinstrumentjes, (Barbie)poppen, puzzels en spelletjes in kleine doosjes en zomerkleding (maat 116 tot en met M).

Neem gerust iemand mee en help ons mee de actieperiode voor te bereiden. Het is altijd gezellig werken en wij zorgen voor koffie, thee en lekkere cake. Van harte welkom!

Locatie Verwerkingscentrum 2018

20-07-2018

Dit jaar zal ons Verwerkingscentrum geopend worden aan de Oostzee 14 in Woerden, een ruimte naast Windmolenkaas. Met grote dank aan Koos van der Wind, de eigenaar van Windmolenkaas.
In onze zoektocht naar een locatie kwamen we via via met Koos van der Wind in contact. Van begin af aan ontstond er een plezierig contact en Koos en Arma van der Wind lieten al vrij snel weten dat ze het Verwerkingscentrum in 2018 wilde helpen aan een ruimte. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee en we kijken uit naar de verdere samenwerking in de komende maanden.

20180621_144654-601x338-150x84.jpg

20180621_141945-601x338-150x84.jpg

29 juni Crea-doe ochtend en bijvulmateriaal

19-06-2018

Op vrijdag 29 juni is iedereen weer van harte welkom op onze Crea-doe ochtend. Deze vindt plaats tussen 9.30 en 12.00 uur op de Rosmolenlaan 3 in Woerden (pand naast bioscoop).

Er staan weer diverse klusjes klaar, zoals allerlei bijvulmateriaal uit de plastic halen, Barbies aankleden, knikkerzakjes vullen, schoenendozen versieren en lapjes stof knippen voor de te naaien tassen.

Ook nemen we graag bijvulmateriaal aan, zoals muziekinstrumentjes, (Barbie)poppen, puzzels en spelletjes in kleine doosjes en zomerkleding (maat 116 tot en met M).

Neem gerust iemand mee en help ons mee de actieperiode voor te bereiden. Het is altijd gezellig werken en wij zorgen voor koffie, thee en lekkere cake. Van harte welkom!

img_0968-192x144.jpg


Verwerkingscentra Woerden Video Verwerkingscentra